Huvudsida

Från wesström.se
Hoppa till: navigering, sök
Välkommen till wesström.se

Introduktion

Morgan Wesström.png
Kära släktingar och övriga intressenter. Efter 20 års släktforskning har behov uppstått att dela med mig av åtminstone några av de fynd jag gjort under åren. Många släktforskare väljer att författa och publicera släktböcker men mitt livslånga intresse för datorer har föranlett mig att välja en annan väg. Ända sedan Wikipedia skapades har jag fascinerats både över konceptet som sådant såväl som den briljanta tekniska lösningen och det slog mig för en tid sedan att detta kunde vara ett lämpligt verktyg att använda. I mån av lust och ork kommer jag att skapa artiklar här med de anfäder jag forskat fram och den information jag har om dem.

Så här gör du

Den är sidan fungerar precis som Wikipedia. Skriv in namnet på den du söker i sökfältet uppe till höger. Du kommer att få förslag på namn som finns inmatade. I varje artikel finns det sedan länkar som binder ihop personen med föräldrar och barn.
Om du vill ha ett eget konto här för att kunna redigera och lägga till artiklar själv så kan du kontakta mig via telefon eller Facebook.

Släktforskningslänkar

Nedan följer en lista på släktforskningsrelaterade resurser jag använder på Internet utifall någon är intresserad av att släktforska själv. Vissa kräver abonnemang medans andra är gratis.

Andra resurser

Det finns många olika program att välja bland för att hålla ordning på sitt släktforskningsdata. Jag använder själv ett program som heter Disgen. Programmet har möjlighet att skapa rudimentära websidor för alla inmatade personer och jag har skapat en sådan struktur på följande länk: http://släktforskning.wesström.se
Ibland uppstår också behov av att snabbt dela med sig av information från arkiv jag forskar i och jag samlar sådant här: http://släktforskning.wesström.se/bilder/